The beauty of a bookmark

Some people use slips of paper. Some use an expired bus ticket. Some fold in a corner to the horror of others. And some use beautiful specially-made bookmarks to keep their place.

I’m one of those people that generally uses whatever is at hand, but most often, I do manage to use a proper bookmark. And I gasp in horror and fear whenever I see someone about to fold down a corner or – even worse – lay a new paperback face down, so the spine cracks!

The Book Depository recently held a competition for their customers to design new bookmarks, and 16 winners have now been chosen. And the winning bookmarks are so gorgeous that this whole post was inspired by them! I want to buy each and every one and never use anything else for my reading.

What about you? What do you use for a bookmark? Or do you use anything at all?

Here are some of my favourites (although it’s almost impossible to choose!) and you can see all 16 winners here:

bookmarks2014_mk12 bookmarks2014_mk3 bookmarks2014_mk5
bookmarks2014_mk10 bookmarks2014_mk14 bookmarks2014_mk16

All images are the property of The Book Depository

6 thoughts on “The beauty of a bookmark

 1. Hvor er de fede! Jeg elsker, at BD sender et bogmærke med, hver gang man køber en bog. Jeg har efterhånden fået mig en mindre samling af bogmærker, for jeg har også købt en del gennem etsy.com – jeg er nemlig så nørdet, at jeg helst skal bruge et bogmærke, der matcher temaet/genren i bogen, jeg er i gang med at læse 😀

  • Ja, de er bare SÅ fine! Jeg sidder allerede og laver en liste over hvilke bøger jeg skal købe for at få dem med (jeg er ikke sikker på om man kan købe dem seperat) – og er pludselig ikke så irriteret over, at BD sender hver bog seperat 🙂

 2. Haha, I used to be one of those people, who folded the corner of the book. And I still sometimes tend to lay the book down face book, if I am leaving it for a brief moment. Sorry! 😉 BUT I am recovering, increasingly using pretty book marks.

  • Oh, no! The horror! 😉
   You are forgiven since you’re now coming around 🙂 I do remember those beautiful bookmarks you had from China recently – those were lovely!

 3. Jeg bruger oftest bogmærker, men engang imellem bliver det en kvittering eller hvad jeg lige har. Men som dig har jeg det også forfærdeligt med æselører! Der er ikke noget værre 🙂

 4. Jeg bruger aldrig bogmærker – altid æselører! Og kan sagtens finde på at lægge en bog med siderne nedad :p Det gør ikke noget, man kan se, den er blevet læst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *